Geschreven door 

Dinsdag 17 mei, netwerkbijeenkomst bij Volvo Buitenweg in Hilversum.

Verslag netwerkbijeenkomst Kerkelanden collectief en Ondernemersvereniging Havenkwartier.

Datum: woensdag 17 mei 2016

Locatie: Volvo Buitenweg, Oscar Romerolaan 1 te Hilversum.

  

Bij Volvo Buitenweg zijn wij hartelijk ontvangen op onze laatste netwerkbijeenkomst. Bij de opening van de bijeenkomst bedankte Cor Kuiters onze gast heer Willem Jan van der Berg hartelijk voor de uitnodiging. Ook een hartelijk welkom aan de nieuwe vestigingsdirecteur van de Sligro Jan –Dam Stoon die al heeft aangegeven dat wat hem betreft de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie 2017 ook weer bij de Sligro gehouden zal worden. Als afsluitend voorwoord beloofde Cor de aanwezige een boeiende bijeenkomst en gaf het woord aan Willem Jan.

Willem Jan, directeur/ eigenaar van Volvo Buitenweg nam ons in zijn verhaal mee naar de toekomst en beloofde dat Volvo zijn auto’s in 2020 zodanig zal hebben geconstrueerd dat dodelijke ongelukken met een Volvo tot het verleden zullen behoren. Het VPS (Volvo Personal Service) en PST ( Personal Service Technician) kwamen uitgebreid aan de orde en toegelicht. Klant tevredenheid, grote betrokkenheid bij de klant waardoor het werk leuker wordt is dagelijkse kost en nodigde de aanwezige uit om een kijkje te nemen in de “werkplaats” die een aanblik geeft van een operatie kamer i.p.v. een vettige werkplaats.

Hierna was het de beurt aan Peter Beukers Voorzitter van het Kerkelanden Collectief en vroeg aandacht voor de volgende punten:
. hij deed melding van het feit dat Els Kruit, opvolger van Willem de Wilde, ons nieuw contact persoon met de Gemeente is geworden.
. Glas vezel mogelijk dit jaar gerealiseerd zou kunnen worden.
. dat de invulling van het gebruik van de oude LTS maar niet wil vlotten en er weer een nieuwe eigenaar is.
. er subsidie is voor een collectief beveiligingssysteem met camera maar dat nu ook de glasvezel moet komen om het te completeren.
. Hilverzon zal binnenkort bedrijven bellen om te kijken of de daken geschikt zijn voor het installeren van zonnecollectoren en of de bereidheid er is bij deze bedrijven om het dak ter beschikking te stellen voor plaatsing van de collectoren.

Als derde spreker was het de beurt aan Marcel Tersteeg van het bedrijf Carel Lurvink met als motto “iedereen verdient een schone werkomgeving”
Carel Lurving ooit begonnen in Enschede in het jaar 1892 is door de overname van het bedrijf BOKO uit ‘s-Gravenland in het Gooi terecht gekomen.
Marcel is adviseur facilitaire sector en nam ons mee door de lijst van producten die het bedrijf sinds zijn ontstaan 123 jaar geleden maakte. Heden zijn ze zeer actief in de schoonmaak branche voor bedrijven, scholen, verzorgingshuizen e.d..

Als laatste werden de aanwezige door Mathew Hughes van Rijschool Hughes middels dia’s getoetst op hun verkeersinzicht in het huidige verkeer. Een 20 tal beelden van verkeerssituaties werden getoond waarbij het de bedoeling was dat de aanwezige de juiste antwoorden moesten aangeven. Van de aanwezigen was er één die van de 20 er 16 goed had en de rest middelmatig scoorde. Het advies van Mathew was dan ook kom eens een keer langs voor een opfris cursus.