Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties

Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties is een gerenommeerde naam in het Nederlandse veilingwezen. Geen wonder, want de familie kan terugzien op ruim een halve eeuw veilingervaring.

Van Zadelhoff is een van die oude families die ‘veilingbloed’ hebben. Een vaststaand feit is in ieder geval dat het veilinghuis van generatie op generatie werd en wordt geleid door enthousiaste nazaten.

Vanaf 1960 is het bedrijf in Hilversum gevestigd, eerst in een klassieke villa aan de vaartweg en later in een modern gebouw aan de Nieuwe Havenweg. Nadat het bedrijf geleid is door G. van Zadelhoff en J.H. van Zadelhoff, heeft R. van Zadelhoff in 2000 de leiding overgenomen. De derde generatie veilinghouders. Onder zijn leiding is het bedrijf de 21ste eeuw ingestapt, door het toevoegen van een nieuwe dimensie, internet, zonder het ouderwetse veilingwezen de rug toe te keren.

Mede door de grote naamsbekendheid kreeg van Zadelhoff door de jaren heen vele interessante inboedels onder de hamer, w.o. de nalatenschappen van kunstenaars als Jacob Dooijewaard, G. Kauderer, Henry van den Velde, beeldhouwer J. Polet, en kunsthistoricus W. J. Rust, etc. Ook zijn er op locatie veilingen georganiseerd, zoals het door Cuypers ontworpen landgoed Flevorama met de inboedel van Dudok van Heel, het Oranje Hotel te Soest, de collectie schilderijen van Flip Hamers te Kortenhoef, Villa Heutz te Bussum, collectie J. A. Bakker te Friesland, Villa de Berk te 's Graveland, etc.
Een aantal van de meest opvallende artikelen zijn de in 1997 geveilde Mig 23 Straaljager, een tekening van Vincent van Gogh en een opblaasbare torpedoboot.

Contactgegevens

 • Adres
  Nieuwe Havenweg 53a
 • Plaats
  Hilversum
 • Provincie
  Noord Holland
 • Postcode
  1216 BL
 • Land
  Netherlands
 • Telefoon
  035-6247170
 • Functie
  directeur/taxateur
Van Zadelhoff Veilingen en Taxaties