Geschreven door 

Verduurzamingsscans Havenkwartier en Kerkelanden

Verduurzamingsscans op bedrijventerreinen Havenkwartier en Kerkelanden

De komende 2 maanden zal er op initiatief van de ondernemingsverenigingen Havenkwartier en Kerkelanden en de lokale energie-coöperatie HilverZon in samenwerking met Exalius een duurzaamheidsscan worden uitgevoerd.
Met deze scan, gericht op zowel de individuele bedrijven als het gehele bedrijventerrein, willen we inzichtelijk maken dat verduurzamen ook financieel aantrekkelijk kan zijn.
Door inzicht te verkrijgen in de mogelijke verbeterpunten aan de bedrijfspanden in Hilversum wordt duidelijk welke concrete bijdrage geleverd kan worden aan het verminderen van de CO2 en met hoeveel de energierekening kan dalen.

Op beide bedrijventerreinen worden kosteloos duurzaamheidsscans aangeboden. Daarbij zal een selectie worden gemaakt worden op basis van daken die het meest geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie. Naast inzicht in de opwekmogelijkheden zal de energiescan een overzicht bevatten van de meest interessante besparingsmogelijkheden. Daarbij wordt de investering en verwachte terugverdientijd uitgerekend. 


Rene Hoven, voorzitter ondernemersvereniging Havenkwartier: "De beide ondernemers-verenigingen hebben dit plan ondersteund en mogelijk gemaakt om dit met Hilverzon te onderzoeken en om tot verdere verduurzaming te komen."

Aernoud Olde, voorzitter HilverZon: "Het nemen van energiebesparende maatregelen kost tijd. Dit terwijl ondernemers liever hun tijd besteden aan ondernemen. Daarom wil HilverZon jullie bij het uitzoekwerk ondersteunen, in de hoop dat we samen een win-win situatie kunnen creëren. Dit kan dankzij de steun die wij krijgen van de gemeente en het Stadsfonds."


Binnenkort zullen afspraken worden ingepland met de ondernemers. Als u meer wilt weten over deze duurzaamheidsscan stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .



HilverZon is een duurzame energie coöperatie in Hilversum die streeft naar een energie neutraal Hilversum in 2030 Hilversum. Zij draagt daaraan bij door een combinatie van aanpakken w.o.: 

* het initiëren en realiseren van collectieve duurzame opwekprojecten;
* het ontplooien van initiatieven voor energiebesparing;
* het ondersteunen van lokale duurzame initiatieven
* de belangen van de leden behartigen

Exalius is een bouw- en installatietechnisch ingenieursbureau met een focus op duurzaamheid. Hierbij staan de volgende diensten centraal:
* Advies;
* Opstellen van energielabels en bouwbesluitberekeningen;
* Aanvragen van subsidies;
*Uitvoeringsbegeleiding